Bijeto´s Abyssinier & Somali katte

Lidt om os selv Vores katte Udstillingsresultater Killinger Links
Gæstebog Historier  Info om racen  Galleri English

Piogatta´s Amanda, sort/sølv somali

Stamtavle

Amanda blev aflivet d. 11.12.2008 pga. sygdom, hun sov ind i mine arme.

Sov sødt lille Amanda

Maj 1997 købte vi så Amanda, hun er en sød og dejlig somali pige.

Amanda har været med på hobby udstillinger og har også været på en rigtig udstilling hvor hun fik en god bedømmelse.

Amanda har fået 4 kuld killinger, de 2 første kuld er født d. 1.Januar henholdsvis i år 1999 og år 2000, så blev det til et kuld der blev født 24.Januar 2001 og hendes sidste kuld blev født 5.December 2001, det er blevet til 12 killinger, 1 vildtfarvet og 11 sort/sølv.

Amanda er blevet en rigtig erfaren mor og der er ingen killinger, der løber om hjørner med Amanda. Hun er sød og kærlig over for sine killinger, men som sagt også bestemt over for hvad killingerne må.

Nu er Amanda blevet 6 år og nu er det slut med killinger, Amanda er blevet steriliseret og øremærket. Amanda elsker at kæle med os, når hun er alene, hun er ikke så glad for de andre katte.  Amanda kan godt lide at "snakke", hun fortæller os altid hvordan dagen er gået når vi kommer hjem fra job. Hun elsker at sidde ved siden af køleskabet og små snakke, så kunne der jo også falde en godbid af og det ved hun godt.

Desværre har Amanda fået konstateret ondartet kræft, det startede som en lille knude i mælkekirtlen som hurtigt udviklede sig - Amanda blev opereret og vævet blev sendt til undersøgelse i England - vi fik svar ca. 1 uge efter, desværre ondartet og der er store muligheder for at det har bredt sig i Amanda´s krop. Vi holder nu meget øje med Amanda og giver hende extra meget kærlighed for vi ved det kun er et spørgsmål om tid, før vi må sige farvel til Amanda, det er utrolig hårdt at vide at ens kat har fået en sygdom som ikke kan helbredes. Vi har talt meget med vores dyrlæge om dette og han er meget sikker på at det er p-pillerne som har "skylden". 

Ikke at det hjælper os og Amanda ret meget, men til gengæld er det ikke noget der er arveligt - hvilket betyder noget i vores opdræt, da Amanda´s datter Emmeli gerne skulle bruges i avlen. Hvis vi havde fået at vide at det var arveligt betinget, så ville vi have steriliseret Emmeli og ikke brugt hende i vores avlsprogram.

 

Tilbage til forsiden