Bijeto´s Abyssinier
Lidt om os selv Vores katte Udstillingsresultater Killinger Links
  Historier  Info om racen  Galleri  

 

Vi hedder Birgitte og Tommy og bor i Ballerup, vores interesse for katte startede tilbage i midten af 1990, vi fik vores første kat en huskat fra Inges Katte hjem. Vi begyndte så at læse mere om de forskellige racer og blev enige om at en abyssinier eller en somali måtte vi eje. I 1997 fik vi vores første somali og senere på året vores første abyssinier. Vi fik vores første somali kuld i 1999 og det var en oplevelse.

Fra vi fik vores første abyssinier i 1997 og til vi blev opdrætter i 1999, brugte vi tiden på at lære om de 2 racer, vi var på mange udstillinger og lærte en del andre katte "mennesker" at kende, i dag kender vi næsten alle indenfor vores egne racer, men har også lært en masse mennesker at kende med andre katte racer.

Vi er medlem af Racekatten, som er en hovedklub og af SUA som er en specialklub for abyssinier og somali. Vi udstiller stadigvæk en del og er næsten altid at finde på en udstilling på Sjælland.

Indenfor abyssinieren er det den sorrel og fawn farve som vi er faldet for og somalien der er det sort/sølv, men vi har da også haft killinger i andre farver, vildtfarvet og blå. Vi stoppede i 2007 vores somali opdræt og vil nu kun opdrætte abyssiner, da det er for krævende at have 2 racer, selvom det er søskende racer. Vi har under somali killinger, lavet et link til andre opdrættere af sølv somali´er.

 

 

Tilbage til forsiden