Bijeto´s Abyssinier & Somali katte

Lidt om os selv Vores katte Udstillingsresultater Killinger Links
Gæstebog Historier  Info om racen  Galleri English

Nimeesha, brev fra Kirstine og Søren, Østerbro

Vi havde overvejet at få en kat i et stykke tid, og da vi en dag var blevet fristet til at købe et killinge-kradsetræ, måtte vi jo også hellere se at få gjort alvor af overvejelserne, og finde en kat der kunne kradse i det ;o) Så vi indledte jagten på den perfekte kat til os.

Somalikatte var den race, vi havde kig på som den første, men vi var kommet lidt fra det, og havde i lidt tid været på udkig efter andre racer. Men efter at have udelukket et par racer og også en enkelt opdrætter, vendte vi tilbage til vores første indskydelse. Vi begyndte at kigge på internettet efter opdrættere med somali-killinger til salg, og faldt over Birgitte og Tommys hjemmeside. Og vi var solgt med det samme. Alle killinger er søde, men de små sølv/sorte pus, kunne vi slet ikke stå for. Så vi skyndte os at sende en mail, og få dage efter var vi på besøg i Ballerup for første gang.

Hos Birgitte og Tommy følte vi os modtaget med åbne arme, og blev budt indenfor til kaffe og en snak om katte og killinger. Ingen af os havde haft kat før, så der var meget vi skulle lære. Mens vi snakkede, kravlede der 5 søde, kælne, tillidsfulde og legesyge killinger rundt på os. Som om hun vidste, at vi havde kig på hende, var Nimeesha den mest kælne af dem alle sammen. Vi sagde tak for snakken, og lovede at beslutte os inden næste dag. Men vi havde besluttet os inden vi nåede parkeringspladsen, hun skulle hjem og bo hos os! Men der var stadig halvanden måned til, at hun var gammel nok til at flytte, og det var næsten ikke til at holde ud at skulle vente så længe. Vi brugte ventetiden til at forberede os, og så var vi selvfølgelig på besøg hos Birgitte og Tommy flere gange for at se til killingerne og vores Nimeesha.

Endelig oprandt dagen, hvor Birgitte og Tommy kom med Nimeesha. Hun blev sat af i kattebakken – som hun ikke siden har haft problemer med at finde – og gik straks i gang med at snuse sig igennem lejligheden med høj haleføring. Forsigtigt selvfølgelig, men uden at vise tegn på utryghed. Vi havde taget fri nogle dage, så både hun og vi kunne vænne os til vores nye tilværelse. Men der var ingen problemer, og alt gik som det skulle. I det hele taget tog hun omvæltningen i stiv arm.

Vi har nu haft hende i en måned, og det føles faktisk som om, hun altid har været her. Hun er blevet større – sådan går det jo – og også frækkere. Og så roder hun sig ind imellem ud i ting, hun ikke helt kan overskue, men sådan kan det gå, når man er en nysgerrig lille kat ;o) Hun finder hele tiden nye steder der er spændende at udforske, og nye ting der er sjove at lege med. Men mindst et par gange om dagen opsøger hun os for at blive nusset, kælet og beundret. Så ligger hun og spinder og nærmest vrider sig i sofaen, så hun er sikker på, at man nu også får kløet hende overalt. Og det gør vi selvfølgelig hellere end gerne.

At Birgitte og Tommy lægge vægt på et godt temperament hos deres katte, og at de gør et stort stykke arbejde med at opdrage killingerne, mærker man tydeligt. Nimmesha er tryg ved mennesker, også fremmede, hun er sød og omgængelig, hun er ikke kræsen, og hun er i hvert fald ikke bange for noget. Hverken støvsuger, hårtørre, blender, barbermaskine eller trafikstøj fra gaden kan få hende til at løfte et øjenbryn.

Da Nimeesha er vores første kat, har vi ikke erfaringer med andre opdrættere, men man ved jo instiktivt, om noget er godt, eller skidt. Og vores oplevelser med Birgitte, Tommy og deres katte har KUN været positive. Vi har følt os i trygge hænder hele vejen, og har kunnet stille alle de spørgsmål, vi kunne komme på. Og så har de ikke mindst nogle fantastisk dejlige katte.

 

Tilbage til historier