Bijeto´s Abyssinier & Somali katte

Lidt om os selv Vores katte Udstillingsresultater Killinger Links
Gæstebog Historier  Info om racen  Galleri English

Bijeto´s Hieroglyf - sorrel abyssinier hunkat

Jeg havde længe overvejet at få kat. Min mor har en norsk skovkat, men jeg har også en veninde, der har en abyssinier. Så jeg undersøgte på nettet, hvor der var abyssiniere med killinger, da jeg mest p.g.a. dens sociale og kærlige sind gerne ville have sådan en race. Heldigvis fandt jeg frem til Birgitte. 

Jeg havde egentlig tænkt mig, jeg skulle have en vildtfarvet hankat, men efter at have været på besøg hos Birgitte og Tommy og havde set deres Quickstep, blev jeg meget i tvivl og fik lov til at tænke over det nogle dage. Det var ret fantastisk at følge de små helt fra begyndelsen, hvor de nærmest ligner små uldtotter med øjne og indtil de er næsten tre måneder gamle killinger med fuld fart på.

 Jeg bestemte mig for en sorrel/rød hunkilling og har ikke fortrudt. Birgitte bad mig også tænke på et navn til killingen, der skulle begynde med H. Og da racen jo er egyptisk, mente jeg det måtte være passende med Hieroglyf.

 Den week-end jeg skulle have hende hjem, var jeg utrolig spændt og havde svært ved at sove om natten op til dagen endelig kom, hvor jeg skulle få min egen lille kat. Meget overraskende var der slet ingen problemer med hende. Hun var lidt stille, kan jeg se nu i forhold til, hvordan hun spæner rundt i hele lejligheden ind i mellem, men hun legede og spiste og sov og gav ikke et eneste lille piv, selvom hun lige var blevet flyttet fra hendes mor og søskende.

 Jeg er meget lykkelig for min lille Siwa (oprindelig navnet på en egyptisk sø), som jeg selv kalder hende, fordi det er lettere at sige. Og hun kan faktisk komme, når jeg kalder på hende allerede nu, hvor hun kun er 4 mdr gammel. Hun er en meget smuk og sød kat - med et dejligt tillidsfuldt væsen. Når jeg har gæster kommer hun altid og hilser på med det samme. Hun elsker at lege og at ligge i armene på mig og spinde, mens hun stamper med forpoterne eller bare at ligge i en solstribe og nyde kattelivet. Det er en stor fornøjelse bare at se på hende og hvad hun finder på at lave: jagte fluer i vinduet, hive hele toiletrullen ud i gangen og stuen eller balancere fint på stolerygge. Det er simpelthen så hyggeligt at have et lille dyr i hjemmet, der følger med i næsten alt hvad jeg laver. Hun sidder for eksempel pænt og venter lige uden for badeværelsesdøren, når jeg er i bad og bliver ligeså glad, når jeg kommer ud og igen har tid til at lege. Jeg kan kun anbefale en kat fra Birgittes opdræt.

 

Tilbage til historier