Bijeto´s Abyssinier

Lidt om os selv Vores katte Udstillingsresultater Killinger Links
  Historier  Info om racen  Galleri  

 

Vi lægger meget vægt på, at vores killinger har et godt temperament og at de ikke er bange for noget. Vi bruger meget tid på vores killinger og fra den dag de bliver født kommer de ud og bliver nusset i vores hænder hver dag. 

De bliver født i vores soveværelse, døren er altid åben så de andre katte kan komme på barsels visit, hvis hunkatten vil have visit, det er ikke alle der har lyst til det. Især vores somali´er de har nok i deres killinger og vil ikke have andre katte på besøg.

Når de er omkring 3 uger gamle, vil de gerne ud og se verden og vi sætter så en kravlegård op, så vi ved hvor killingerne er. Når de er omkring 5 uger gamle får de lov til at være over hele huset, det er dog lidt afhængigt af hvad deres mor syntes. Nogle kattemødre er ret pylret med deres killinger og vil helst have at de ikke løber for langt væk, mens andre flytter killingerne når de er 3 uger gamle, et har vi lært, kattemor bestemmer :-) 

De lærer alle de farlige lyde at kende, så som en støvsuger, føntørrer og lign. 

De killinger som bliver solgt som kæle katte vil fremover være neutraliseret, øremærket og færdig vaccineret inden de flytter hjemmefra. Pga. de bliver neutraliseret vil de ikke kunne flytte før de er omkring 14/16 uger gamle. Alle vores katte og killinger har selvfølgelig stamtavle og der medfølger også en kontrakt på katten/killingen.

Mine katte går ikke frit ude og jeg sælger ikke katte til folk som lader dem gå frit ude, da abyssinieren/somalien er en meget nysgerrig og imødekommende kat og de er ikke bange for noget. Katte som går frit ude har også en større risiko for at få sygdomme, idet de kan  komme op og slås med andre katte, derud over er der faren ved biler - jeg ville meget nødig skulle samle min kat død op i vejkanten. Endelig er der jo også den risiko, at de går ind til andre folk som syntes det er en sød og dejlig kat og beholder den.

 

 

Tilbage til killinger